lunes, 2 de noviembre de 2020

ACDC.LLEIDA.CAT, presenta el seu projecte a l'entorn de les violències de les dones a Colòmbia

 


 

Des de l’Associació Catalana per al Desenvolupament i la cooperació, Lleida.Cat presen-tem “MOVIMENTS, fem de les dones protagonistes de l’esperança” un projecte de visibilització de la realitat de la dona colombiana a l’entorn de les violències i la vulneració dels seus drets. Es tracta d’un projecte per facilitar informació, visibilitzar i generar impacte davant de la ciutadania lleidatana, aquest any versat com a eix de la memòria col·lectiva de les dones colombianes, però com a protagonistes del futur en pau, amb l’enfocament de gènere i drets humans.

El projecte contempla una exposició molt visual, amb tretze panells informatius, a més de un recital poètic, juntament a un documental que si la situació sanitària permet farem a els propers dies 16 i 17 de novembre, de tota manera l’entitat te previst fer-ho pel canal Youtube de l’entitat, en directe a facebook i la resta de les seves xarxes socials.

El projecte informa i facilita dades actuals de la realitat de les dones a l’entorn del conflicte armat a Colòmbia, a més parla de la guerra on hi ha hagut innombrables víctimes, dones i homes. Tots han patit i han experimentat enormes impactes traumàtics i pèrdues irreparables. Sens dubte, molts més homes que dones han perdut el bé més important: la pròpia vida.

Però quan ens aproximem a les lògiques de la guerra, trobem diferències significatives en les formes concretes en com han estat afectades les dones. Si és el cas, opera de manera implacable la raó patriarcal que genera i legitima la subordinació de les dones.

La lògica de la guerra, on la cultura patriarcal troba la seva expressió més violenta al militarisme, no fa sinó aprofundir el control i la dominació sobre la vida i els cossos de les dones, restringint la seva llibertat i autonomia, i ho fa no només en els escenaris propis del conflicte armat, sinó en tots els espais on les dones viuen, es relacionen i es mobilitzen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario